Vrcholný závod dorostenecké kategorie – Evropský festival mládeže, tzv. EYOF, který se koná 1x za 2 roky se letos uskutečnil v azerbajdžánském Baku. V nominaci za atletiku jsme měli 2 závodnice – půlkařku Pavlu Štoudkovou a výškařku Kláru Krejčiříkovou. Jak si tyto dvě talentované dorostenky vedly?

Pavla Štoudková nastoupila do 1. rozběhu na 800 m a doběhla za dvojicí Rusek na 3. místě v čas 2:12,77 a postoupila tak na čas do finále. O dva dny později se dokázala výrazně zlepšit na čas 2:10,72. Za tento výkon si z Baku odváží 8. místo a musí být s trenérem J. Sequentem spokojená, jelikož se od jara potýkala s opakovaným zraněním kotníku a její trénink byl hodně omezený. Na podzim bude jistě po tréninkovém bloku její forma kulminovat.

Výškařka Klára Krejčiříková postoupil z kvalifikace hladce za 175 cm a těšila se na finále. To se skákalo netradičně již v ranních hodinách a Klára v něm vybojovala 6. příčku za skok vysoký 177 cm. Škoda nepřekonané laťky na výšce 180 cm, který by znamenal bronzovou příčku. Klára, která trénuje pod trenérským duem A. Nezdařilová a S. Tom má letos v hale skočeno fantastických 189 cm a bude jistě chtít na podzim ukázat svoji sílu.

Gratulujeme!